December 1, 2022

Jamin Sustainability Academy

Sustainable for future

STIFIn

3 min read

Ujian STIFIn menggunakan pengujian yang bersifat genetik pada seseorang iaitu melalui cap jari.

Berikut adalah langkah- langkah melakukan ujian STIFIn pada seseorang yang ingin mengetahui apakah dominan otaknya:

Input data diri pelanggan dengan cara imbas 10 cap jari dari mulai jari yang berada di tangan kanan dan kiri secara berurutan.

Hasil imbasan dihantar ke server pusat STIFIn, kemudian perlu menunggu proses analisa cap jari sekitar 5 hingga 10 minit.

Server menghantar keputusan analisis dan Certified Trainer STIFIn mendownload hasil ujian dari aplikasi, meñcetak keputusan analisis dalam bentuk sijil serta memberikan penjelasan hasil ujian STIFIn.

Peserta boleh memilih menyertai seminar pengenalan STIFIn yang dianjurkan.

 Hasil ujian STIIFIn dapat di lihat pada selembar kertas yang bertuliskan dua (2) huruf. Huruf pertama bermaksud belahan otak atau mesin kecerdasan dan huruf kecil kedua menandakan lapisan otak (introvert atau extrovert).

 Hasil ujian STIFIn diperolehi dari mengira jumlah Point Nerve dan juga Line Nerve pada cap jari bagi mengetahui 2 perkara iaitu:

 1. Belahan otak yang dominan, kiri, kanan, atas, bawah atau tengah.

 2. Pada belahan otak yang dominan tersebut tetdapat  lapisan otak yang dominan yang dikenali sebagai Drive Personaliti.

Manfaat STIFin

Dengan mengetahui dominan otak dan drive yang memacu cara pemikiran saya, membolehkan saya menyerlahkan kebolehan dan keupayaan saya dalam meningkatkan kerjaya saya.
En Mohd Nidzam Samsuri
Usahawan
Saya lebih mudah untuk mengenali karekter anak saya, lebih tepat untuk memilih kaedah belajar yang sesuai serta berkesan untuk anak serta dapat memaksimakan kebolehan terpendam yang dipunyai oleh anak.
Puan Marina Mohd Zainol
Tenaga Pengajar Vokasional

Kadar Bayaran

Hubungi Kami

Jamin Sustainability Academy No 32A, Tingkat 2 Jalan Tengku Ampuan Zabedah 9/A Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor *** WhatsApp 0176699929)

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
×

Like us on Facebook